Jak správně používat cedník na těstoviny a vyhnout se katastrofě v kuchyni?

Připravujete si těstoviny k obědu a máte pocit, že s cedníkem nemáte až takové zkušenosti? Pokud se chcete vyhnout následnému chaosu v kuchyni, přečtěte si následující tipy, jak správně používat cedník na těstoviny.

Rozhodněte se pro správnou velikost cedníku

Nejdůležitější věcí při výběru cedníku je správná velikost. Pokud použijete menší cedník na příliš velké množství těstovin, bude vám hrozit katastrofa. Na druhou stranu, pokud použijete příliš velký cedník na malé množství těstovin, budete ztrácet čas a pozornost.

Proto vyberte cedník, který bude odpovídat velikosti vašeho hrnce a množství těstovin, které chcete uvařit.

Použijte dostatek vody

Abyste zabránili slepení těstovin a zlepšili jejich chuť, použijte dostatek vody. Voda by měla pokrýt těstoviny minimálně o 2-3 centimetry.

Tip: Přidejte do vody trochu soli. Pomůže to zlepšit chuť těstovin.

Nenechte se rozptýlit

Když vaříte těstoviny, měli byste být pozorní a soustředění. Pokud se rozptýlíte, může se stát, že přehlédnete ten správný moment, kdy těstoviny uvaříte. To by mohlo vést k jejich převaření a následnému slepení.

Tip: Nastavte si časovač nebo sledujte vaření těstovin pečlivě.

Rychle jednejte

Když těstoviny uvaříte, rychle jednejte a přesuňte je z hrnce do cedníku. Čím déle budou v horké vodě, tím více se budou vařit a tím horší budou výsledky.

Tip: Pokud máte více cedníků, můžete těstoviny přesunout do čistého cedníku a pak je přelít studenou vodou, aby se zastavilo vaření.

Nenechte těstoviny v cedníku vysoušet se

Když těstoviny uvaříte a přesunete je do cedníku, nenechte je tam dlouho vysoušet se. Pokud těstoviny vyschnou, mohou se slepit a ztratit chuť.

Tip: Pokud se chystáte těstoviny použít později, můžete je nalít do misky a zakrýt je s trochou oleje nebo máslem, aby zůstaly vlhké a měkké.

Závěr

Použití cedníku na těstoviny není nic složitého, ale vyžaduje to pozornost a pečlivost. Vyberte si správnou velikost cedníku, použijte dostatek vody, nedělejte chyby a nechte těstoviny vysoušet se. Pokud budete postupovat podle těchto tipů, budou vaše těstoviny vždy dokonale uvařené a chuťově perfektní.

Příspěvek byl publikován v rubrice Parkle a jeho autorem je Parkle. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.